Μυρμήγκια
Ευημερούν σχεδόν σε όλα τα οικοσυστήματα. Σχηματίζουν αποικίες από μερικές δεκάδες έως εκατομμύρια μέλη. Μόνο η βασίλισσα γεννά αυγά.
Μπορούν να σηκώσουν έως 25 φορές το βάρος του σώματός τους. Τα περισσότερα μυρμήγκια είναι αρπακτικά, πτωματοφάγα και φυτογάγα.
Όταν εμφανίζονται σε μεγάλους πληθυσμούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Αν τα μυρμήγκια ανακατευτούν με τις τροφές μας και καταλήξουν στο στομάχι μας θα προκαλέσουν αλλεργικά συμπτώματα.
Σε χώρους με μεγάλες απαιτήσεις σε καθαριότητα, δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή στην παρουσία μυρμηγκιών και για την απομάκρυνσή τους χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια.
Κοριοί
Ο κοινός κοριός είναι το καλύτερα προσαρμοσμένο είδος στο ανθρώπινο περιβάλλον. Είναι εκτοπαράσιτο του ανθρώπου και άλλων θηλαστικών.
Τρέφεται μόνο με το αίμα των θερμόαιμων ζώων. Για τα ενήλικα απαιτείται ένα γεύμα αίματος την εβδομάδα, αλλά για τις νύμφες ένα την ημέρα.
Το τσίμπημα του κοριού προκαλεί κοκκινίλες και φαγούρα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για μεταφορά ασθενειών.
Οι κοριοί δεν πετούν, δεν πηδούν, είναι κυρίως νυκτόβιοι και κρύβονται. Περιοχές μεγάλου ρίσκου είναι τα δάπεδα, οι καναπέδες, τα κρεβάτια και τα στρώματα.